1033 Budapest, Mozaik utca 14/a | (+36) 1-430-0014, (+36) 1-430-0015 | Írjon nekünk
Open
X

Környezetvédelmi üzletág

Környezetvédelmi engedélyeztetési dokumentációk készítése:

  • Előzetes vizsgálat
  • Teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálat
  • Egységes környezethasználati engedélykérelem (IPPC)
  • Környezeti hatásvizsgálat (KHV)
  • Üzemi kárelhárítási terv
  • Helyhez kötött légszennyező forrás engedélykérelem
  • Zajkibocsátási határérték kérelem
  • Hulladékgazdálkodási engedélykérelem

Környezet- és Munkavédelmi Vizsgálólaboratóriumi tevékenységek (NAT által NAT-1-1626/2014 számon akkreditált vizsgálólaboratórium)

Levegőtisztaság-védelmi mérések (helyhez kötött légszennyező pontforrás, munkahelyi légtér)
Zajmérés (környezeti- és munkahelyi)

Üvegházhatású gázkibocsátás hitelesítés EU-ETS, (NAT-10-0004/2014)

A cégünk a NAT által NAT-10-0004/2014 számon akkreditált EU ETS hitelesítő szervezet, mely alapján az üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó éves jelentések hitelesítését végezzük.

Környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása

Széles ügyfélkörünk tevékenységéhez mi biztosítjuk a környezetvédelmi feladatok ellátást, többek között elvégezzük  nyilvántartások készítését, hatóságok felé történő adatszolgáltatásokat, jogszabályi megfelelőség ellenőrzését, a mindennapos működés támogatását környezetvédelmi oldalról.

Környezetvédelmi oktatás, környezetvédelmi konferencia szervezés

Évek óta sikeresen szervezzük több napos környezetvédelmi konferenciánkat, melyről részleteket a Hírek menüpontban olvashat.

A környezetvédelem jogszabályi és szabványi hátterének folyamatos nyomon követése, jogszabályfigyelési szolgáltatás

Nehéz eligazodni és naprakésznek lenni az évek óta tartó jogszabályváltozások útvesztőjében. Ebben kívánunk segíteni partnereinknek úgy, hogy igény esetén a környezetvédelmi jogszabályok változásáról, új jogszabályok megjelenéséről rendszeresen tájékoztatjuk őket.

Zajtérképezés és légszennyezőanyag terjedésmodellezés (IMMI 2017 szoftver)

A zajtérképhez szükséges modellszámításokat az IMMI 2010 zajtérképező szoftverrel végezzük. A program a terjedési viszonyokat az ISO 9613-2:1996 sz. „Akusztika. A hang csillapítása szabadtéri terjedés esetén. 2. rész: A számítás általános módszere.” c. szabvány szerint veszi számításba.

Zajvédelmi megoldások kidolgozása, intézkedési terv készítés

Zajvédelmi szakértőink segítséget nyújtanak egy beruházás tervezése során abban, hogy a működéskor a zajvédelmi határértékek betartása ne jelentsen problémát. A már meglévő, működő létesítményeknél pedig elvégezzük a zajforrások helyének pontos azonosítását, a közeltéri és zajterhelés méréseket. A mérési eredmények alapján zajtérképet készítünk, modellezünk és ezen információk alapján készíthető el az intézkedési terv, mondható meg hogy milyen zajvédelmi megoldásra van szükség.

Környezetvédelmi adatszolgáltatások elkészítése

Ügyfeleink számára elkészítjük a rájuk vonatkozó, a jogszabályokban előírt éves, negyedéves adatszolgáltatásokat, bevallásokat a környezetvédelem minden területén.

Környezetvédelmi rendszerépítés, tanácsadás (ISO 14001)

Az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer cégre szabott kiépítését végezzük, illetve már meglévő rendszerek bővítését, aktualizálását, tanácsadói auditját is vállaljuk.

Energiairányítási rendszer bevezetése, energetikai audit

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényben előírt, nagyvállalatokra vonatkozó kötelezettségnek való megfelelés érdekében az EN ISO 50001 szerint energiairányítási rendszer kiépítését is vállaljuk.