+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

1992-ben a Rio de Janeiróban megrendezett nemzetközi Környezet és Fejlődés konferencián született meg a döntés, mely szerint március 22-t a Víz Világnapjává nyilvánítják. Az eseményt először 1993-ban tartották meg azzal a céllal, hogy felhívják az emberek figyelmét a víz, mint természeti kincs nélkülözhetetlenségére. A Víz Világnap minden évben más témára fókuszál ezzel is kiemelve, hogy az élet milyen sok területén van fontos szerepe a víznek. A 2022-ben a világnap fókuszában a felszín alatti vizek állnak, szlogenje:

Láthatóvá tenni a láthatatlant

A Föld lakosságának növekedésével a vízfogyasztás is növekszik. A növekvő vízigény biztosítása azonban a természeti erőforrások és a környezet károsításával járhat. A Föld vízkészletének megóvásával és hatékony felhasználásával hozzájárulhatunk a klímaváltozás lassításához. A kedvezőtlen folyamatok megállítása érdekében

  • védeni kell a szén-dioxid elnyelésére képes erdőket, óceánokat és vizes élőhelyeket,
  • környezetbarát mezőgazdálkodási technológiákat szükséges alkalmazni,
  • törekedni kell a szennyvíz biztonságos újrahasználatára, valamint tisztítására

A víz a legértékesebb erőforrásunk, kötelességünk felelősségteljesen felhasználni mind az iparban, mind a mezőgazdaságban, mind otthonainkban.

Az Imsys Kft. nem csak március 22-én, hanem az év minden napján odafigyel a környezetvédelemre. Vegyen példát rólunk és óvjuk együtt vizeinket!

[facebook-megosztas-gomb]

 

Kövessen minket!

LinkedIn ikon Facebook ikon

Megosztás