+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

A Biztonsági Adatlap (Material Safety Data Sheet) olyan dokumentum, amelyet különböző európai uniós jogszabályok és rendeletek alapján kell elkészíteni. Célja, hogy egy veszélyes anyag megfelelő kezelésére, biztonságos tárolására és tulajdonságaira hívják fel a figyelmet. Minden olyan cégnek kötelező érvényűen készítenie, vagy rendelkeznie kell ilyen dokumentummal, ahol valamilyen veszélyes anyagot gyártanak vagy elsőként hoznak be az Európai Unió területére. Tartalmi és formai követelményeit a REACH rendelet határozza meg.

Az informatika fejlődésével a dokumentumkezelési rendszerek átalakultak, egyszerűsödtek. Jelenleg a vállalatok több szoftver közül választhatnak. Ilyen például az IMSYS Kft. által fejlesztett Biztonsági Adatlap Nyilvántartó Szoftver, melynek nagy előnye, hogy a dokumentumok digitális archiválása mellett, lehetőség van közvetlenül olyan tulajdonságok tárolására, amelyek a veszélyes anyag (tiszta, keverék, elegy, stb.), és a hatályos jogszabályok kapcsolatát vizsgálja. Ezzel a megoldással a Biztonsági Adatlap Nyilvántartó Szoftver közvetlenül kapcsolódhat bármelyik vállalatirányítási rendszerhez. A szoftver kompatibilis az SAP-val, valamint képes arra, hogy a kiértékeléseket, statisztikákat exportáljuk Excel táblázatba is.

 

Miért pont ez a szoftver?

 

Biztonsági Adatlap Nyilvántartó Szoftver használatával a vállalat menedzsmentje, pontosan monitorozni tudja:

  • A telephelyen tárolt veszélyes anyagok mennyisége vagy indexe hogyan viszonyul a működési engedélyben foglalt SEVESO küszöbértékhez,
  • Az egyes anyagokra milyen jogszabályi listák vonatkoznak,
  • A veszélyes anyag teljeskörű dokumentációja, beleértve a Biztonsági Adatlapot, ADR és CLP címkét,
  • Termékek és cikkek rendelhetőek az anyaghoz, így a szoftver az összes dokumentumot egy gombnyomással elkészíti.

A dokumentumok generálása az adatbázis alapján történik. A rendszer a kötelezően használandó elemek mellett több száz tulajdonság (fizikai-kémiai, egészségügyi, környezetvédelmi, katasztrófavédelmi) rögzítését teszi lehetővé, így olyan funkciók is használhatóvá válnak, amelyek az üzem vagy raktár biztonságos működését segítik. A program a vállalat igényeire szabott, mert így garantálni tudjuk, hogy minden cég könnyen és magabiztosan alkalmazhassa a rendszert.

 

Hogyan segíti a vállalat működését a Biztonsági Adatlap Nyilvántartó Szofvter?

 

A szoftver használatával elkerülhető minden olyan hiányosság, amely hatósági szankciókat vonhat maga után. A szoftvert azoknak a cégeknek ajánljuk, ahol a veszélyes anyagok tárolása, kezelése, felhasználása és ezeknek a folyamatoknak a menedzselése kiemelten fontos szerepet játszik a vállalat működésében. További információkért, kérem keresse fel cégünk szakértői honlapját, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az oldalunkon található elérhetőségek valamelyikén!

Megosztás