+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Intézete (NKE VTK FFTI) az Országos Fenntarthatósági Szakmai Nap keretében rendezte meg 2018. május 24-én a ?Climatters 2018 / Klímaügye(in)k 2018? c. nemzetközi konferenciát, melyen kollégáink kiállítóként és résztvevőként egyaránt képviselték az Imsys Kft-t.

A magas szakmai és szervezési színvonalú eseményen az erőforrás-szűkösség okozta biztonságpolitikai, társadalmi-gazdasági és közegészségügyi hatások kérdéseit fejtegető előadásokat hallhattunk. A téma aktualitását bizonyítja, hogy a természeti erőforrások eróziója olyan válságjelenségek sorozatát indította el a XX. században, melyek alapvetően befolyásolják a földi lét és az emberi társadalmak működésének fennálló kereteit. Ezek hosszú távú hatásai egyelőre nem láthatók teljes mértékben, a változások iránya és léptéke azonban a politikai és gazdasági döntéshozók számára már ma is gyors és határozott válaszokat igénylő kihívásokat jelent.

Az előadók között nemcsak hazai egyetemek, hatóságok, vállalatok, alapítványok és egyéb szervezetek képviseletében hallhattunk érdekes előadásokat, de a külföldi előadók között az amerikai szárazföldi haderejének, illetve a firenzei és torontói egyetemnek a kollégái is szerepeltek.

Megosztás