+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

Cégünk Iparbiztonsági üzletága részt vett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete által 2018. november 15.-én megrendezett Nemzetközi Tudományos Iparbiztonsági konferencián. A konferencia legfőbb vonulatai a veszélyes árú szállítás és a veszélyes tevékenységek biztonságszervezése volt. Mindkét témában hallhattunk határon túlról érkező megvalósításokat és tapasztalatokat. A veszélyes árú szállítás tekintetében egy átfogó képet kaptunk az iparbiztonsági hatósági felügyelet eddigi eredményeiről és a szakértői tapasztalatokról. A veszélyes üzemekkel kapcsolatos előadások során legfőképp a kockázat elemzések és kockázat értékelések metódusára és megvalósítására fektették a hangsúlyt, illetve ezzel kapcsolatos jövőbeni kihívásokról is szó esett.  Végül az iparbiztonság egyre nagyobb jelenlétét mutatták be a felsőoktatásban és képzésekben.

Továbbá szintén ellátogattunk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. november 19.-20.-ai Balatonföldváron megrendezett Seveso III. továbbképzésén. Idén a Seveso III. irányelv hazai jogrendbe ültetése kapcsán megváltozott üzemeltetői kötelezettségek teljesítésének elősegítése és veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarok tapasztalatainak feldolgozása volt a cél. Az előadások nagyrészt a hamarosan megjelenő különféle útmutatók tartalmáról/ aktualizálásáról és ezek alkalmazásáról szóltak. Többek között kihangsúlyozták az üzemzavarok, illetve a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek lehető legalaposabb kivizsgálását, hogy ezzel csökkenteni lehessen az üzemzavarok és balesetek számát egyaránt. Erre számos módszert mutattak be, melyek mind elősegíthetik az üzemeltetők munkáját. A konferencia egyik aktualitása a természeti veszélyek okozta súlyos balesetek kezelése volt. Iparbiztonsági szempontból nem elhanyagolható a különféle biztonsági dokumentációk gyakoroltatása, ezekkel kapcsolatos tapasztalatok bemutatása számunkra egy lényeges pontja volt az eseménynek.

Iparbiztonsági kérdésekben teljes körű segítséget tudunk nyújtani. Ha bármilyen kérdés felmerül a témával kapcsolatban keresse iparbiztonsági üzletágunk kollégáit bizalommal.

Megosztás