+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

Cégünk részt vett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által rendezett ?Megújuló zajtérképek a városok szolgálatában? című projektindító konferencián.

A konferencia egy olyan nagyszabású projekt első lépése volt, ami az ország nagyobb településeit érinti, pontosabban a százezer fő feletti nagyvárosokat. 2017-ben a vonatkozó jogszabályok megváltozásával a Magyar Kormány átvállalja és biztosítja a szükséges pénzügyi forrásokat ezen városok stratégiai zajtérképek elkészítéséhez.

A rendezvényen egy átfogó képet kaptunk a projekt menetéről és végrehajtásáról, majd ezen túlmenően olyan előremutató gondolatokról és elképzelésekről számoltak be az előadók, hogy a zajtérképek hogyan segíthetik a városok önkormányzatait. A városok főépítészei, tervezői egy olyan térképet kapnak a kezükbe, ami könnyen átlátható, értelmezhető, nem csak a szakértők, de a laikusok számára is. A stratégiai zajtérképek rávilágíthatnak azokra a problémás területekre, konfliktuspontokra, ahol szükséges lenne vagy lehet a beavatkozás. A zajtérképezés segítségével szimulálható a tervezett megoldások, intézkedések hatékonysága, illetve előre meghatározható egy-egy nagyobb volumenű beruházás zajterhelése, így az esetleges problémák már a tervezési folyamat alatt kiküszöbölhetők.

A nagyvárosok egy olyan lehetőséget kapnak ezzel a kezükbe, amivel könnyen tervezhető, fejleszthető és javítható a környezeti zajállapot, segítséget nyújthat egyes városrendezési terv döntésének meghozatalában. A látványos térképek segítségével jobban és hatékonyabban tudnak majd a lakossággal kommunikálni. Reméljük a projekt beváltja a hozzáfűzött reményeket, és kezdetét veszi egy olyan fejlődés, amiben csendesebbé és nyugodtabbá válnak nagyvárosaink!

Megosztás