+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

A műanyagok újrahasznosítása a környezetvédelmi törekvések egyik legtöbbet tárgyalt kérdése. Előnyeit természetesen nem érdemes alábecsülni: könnyen, gyorsan és olcsón előállítható, ezzel pedig jelentősen egyszerűsíti a szállítást és a forgalmazást. Környezeti hatásuk azonban köztudottan rendkívül káros: a vízbe és a talajba kerülve szennyezik az élővilágot, mikroműanyagként beépül az élőlények szervezetébe. Jelenleg a Földnek aligha lehet olyan védett és eldugott szeglete, amely teljesen mentes lenne a műanyaghulladéktól. Habár a hulladékhasznosítók törekednek újrahasznosításukra, de ennek százalékos aránya még mindig igen alacsony nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is. A kérdés árnyaltabb megértésében segíthet az Agrárminisztérium november 11-i konferenciája, amelynek a lebonyolítója az IMSYS Kft.

A környezettecnológia jelene és jövője című esemény három tematikus blokk köré épül, ezek közül a második a „Környezetvédelmi kérdések”, ahol nem meglepő módon a műanyagok újrahasznosítása kapja ezúttal a főszerepet. A regisztrálók először két külsős szakembernek, Tóth György Istvánnak, az OVF Vízgyűjtő-gazdálkodási és Víziközmű Főosztály kiemelt műszaki referensének, valamint Bordós Gábornak, WESSLING Hungary Kft. Környezetanalitikai üzletág projekt koordinációs managerének az előadását hallhatják, amelyben a globális és hazai mikroplasztik-vizsgálatokat elemzik. Ezek után kollégánk, Gere Dániel, az IMSYS Kft. labormérnöke következik, aki előadásában a bio- és kőolaj alapú műanyagok eltérő hulladékkezeléséről tart előadást.

A konferencia részletes, folyamatosan frissülő programja elérhető itt. Fontos, hogy a rendezvény ingyenes, ugyanakkor a limitált férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Regisztráció a konferenciára

Kövessen minket!

 

Megosztás