+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

Társaságunk szakemberei részt vettek a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szakemberek Egyesülete (MUFOSZ) által 2019. október 17. napján szervezett munkavédelmi konferencián és kiállításon. A munkavédelmi konferencián hasznos információkat kaptunk az egyéni védőeszközök helyes kiválasztásához, illetve ehhez kapcsolódóan az egyéni védőeszköz juttatási rend elkészítéséhez. Az előbbiek mellett gyakorlati példát is hallottunk, hogy az EGIS Gyógyszergyár Zrt. (A 2019-es Helyes Gyakorlati díj nyertese) milyen módon vonta be a munkavállalóit az egyéni védőeszköz kiválasztás folyamatába. A munkavédelmi kiállításon a hazai és nemzetközi egyéni védőeszköz gyártók, forgalmazók vettek részt, igen széles kínálattal, illetve hasznos információkkal segítettek a kiválasztásban.

A bemutatott  egyéni védőeszközök a leginkább az alábbiakra terjedtek ki:
  • védőcipő;
  • védőruha;
  • leesés elleni védelem;
  • légzésvédő;
  • védő szemüveg.

Az egyéni védőeszköz témáját érintő előadások mellett a munkavédelmi hatóság képviselője által bemutatásra kerültek halálos és súlyos munkabalesetek, melyek sok esetben megfelelő egyéni védőeszköz használattal, körültekintő munkavégzéssel, illetve a munkavédelmi szabályok betartásával megelőzhetők lehettek volna. Munkavédelmi előadásokat hallottunk még az azbesztmentesítésről, valamint arról, hogy milyen módszerekkel lehet munkahelyeken drog tesztet elvégezni, illetve jelenleg milyen lehetősége van a munkaáltatónak ilyen helyzetben eljárni.

Munkavédelmi kérdésekben teljes körű segítséget tudunk nyújtani. Munkavédelmi kérdésekben keresse bizalommal munkavédelmi üzletágunkat.

 

Megosztás