+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

November 11-én kerül megrendezésre a Környezettechnológia jelene és jövője című konferencia az Agrárminisztérium szervezésében. A konferencia első blokkja az Ökoinnováció címet viseli és az ökocímke kérdése fogja az egyik főszerepet kapni. Magyarországon két államilag elismert rendszer működik a környezetbarát termékek és szolgáltatások megkülönböztető jelölésére: az EU ökocímke és a Környezetbarát Védjegy, egyebek mellett ezekről is szó lesz.

Fontos, hogy a konferencia ingyenes, de regisztrációköteles (kattintson ide a regisztrációhoz!).

Mire számíthatnak a résztvevők?

A konferencia egyik célkitűzése, hogy előadókként egyaránt bevonja a tudomány, a társadalmi szervezetek és a jogalkotók képviselőit, így egyazon területet több oldalról is meglehet ismerni az esemény során. Ennek megfelelően az Ökoinnováció alatt is szó lesz a vállalatok vagy más intézmények (például önkormányzatok vagy iskolák) számára fontos tanúsításról (EMAS és ETV), illetve a „másik oldalról”, a vásárlói percepciójáról is az ökocímkéknek. Ebben a blokkban a már visszaigazolt előadók között szerepel Herner Katalin, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója, dr. Torma András, az Audi Hungária Zrt.-től, Izabela Ratman-Klosinska, LIFEproETV projektvezetője, Barta Géza Róbert, a Herman Ottó Intézet tanúsítási igazgatója, valamint Gulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének elnöke.

Miről lesz még szó az ökocímke és az ökoinnováció mellett?

A hitelesítési rendszerek és az ökocímkék után két további blokk várja az érdeklődőket. Az egyik a Környezetvédelmi kérdések, a másik az Elérhető támogatási források címet viseli. A konferencia végén kerekasztal beszélgetések is lesznek, így lehetőség lesz mélyebben is foglalkozni egy-egy témával. A részletes, folyamatosan frissülő program, valamint a regisztráció ide kattintva érhető el.

Kövessen minket!

 

Megosztás