+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

 

2016.04.07-19.

Munkatársunk részt vett a XVIII. Nemzetközi Bányászati, Kohászati és Földtani Konferencián, Brassóban.

A konferencia célja volt, hogy lehetőséget teremtsen az erdélyi, magyarországi, illetve más államokbeli magyar szakembereknek tudományos eredményeik kölcsönös bemutatására, az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre.

A rendezvény résztvevői nemzetközileg is elismert belföldi és külföldi magyar ajkú szakemberek, szakmai szervezetek, egyesületek, oktatási intézmények képviselői, kutatóintézetek tudományos munkatársai, ipari vállalatok mérnökei, magánvállalkozók. A plenáris előadásokat felkért hazai és magyarországi előadók tartották.

A szakosztályi előadások négy fő témakör köré csoportosultak: bányászat, kohászat, földtan és tudománytörténet, ezek keretén belül az egyetemi hallgatók is tartottak előadásokat, illetve színvonalas tudományos dolgozatok szerzőit is meghallgathatták a résztvevők.

A konferencia része volt egy egynapos kirándulás a Brassó környéki földtani, bányászati érdekességek és történelmi emlékhelyek felkeresésére. Többek között az Alsótömösi 1848-49-es katonai emlékművet, az Alsórákosi bányakomplexumot (salak, bazalt, Dési-tufa) és bazaltorgonákat, valamint a Feketehalmi erődtemplomot is megtekintették.

Megosztás