+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

A hagyományokhoz híven az OPAKFI szervezésében idén is megrendezésre került a zaj és rezgés elleni védelméről szóló szeminárium. A november elején megrendezett konferenciának, Eger városa adott otthont, központi elhelyezkedésének köszönhetően több, mint 80 részvevővel telt el ez pár nap.

A zaj és rezgés elleni védelemről szóló konferencia előadásai széles spektrumon mozogtak. A szeminárium első napján kiemelésre kerültek, a stratégiai zajtérképek, és a hozzájuk elkészülő intézkedési tervek fontossága. A stratégiai zajtérképek, a nagyvárosi önkormányzatok számára nyújtanak segítséget, zajszempontú döntések meghozásában, legyen az városfejlesztés, közlekedési útvonalak kijelölésé és/vagy egy nagyobb beruházás. A nagyvárosok stratégiai zajtérképe nyilvánosan elérhető, és részletes tájékoztatást ad minden érdeklődő számára! Elérése az alábbi linken: zajterkepek.hu.

A konferencia második napján, az innovációs fejlesztésekből kaptunk egy-egy szeletet. Egyetemi kutatásokról szóló előadásokat hallhattunk, rezgésvédelmi és méréstechnikai témakörökben. Az egyik legérdekesebb előadás a munkavédelmi kesztyűk vizsgálatát ismertette, hogy a vibrációs kesztyűk milyen hatékonyan tudják elnyelni, vagy egyes esetekben felerősíteni a kézre ható rezgéseket. Egy másik előadás pedig az épületszerkezeti elemek összekombinálásáról szólt, a külső árnyékoló elemek keresztezése hang és zajszigetelő anyagokkal, így nyújtva kombinált védelmet. A szemináriumon elhangzott előadások várhatóan elérhetőek lesznek az OPAKFI honlapján.

A zajvédelmi szeminárium hozta a tőle megszokott magas színvonalat, és kollégáink ismét bővítették tudásukat.  A zaj és rezgés elleni védelemmel foglalkozó kollégáink tevékenységéről részletes leírást itt talál: zajvédelmi vizsgálócsoport. Ha környezeti zaj vagy munkahelyi zajméréssel kapcsolatban érdeklődik, a honlapunkon található elérhetőségek egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

 

 

Megosztás