+36 1 430 0014 imsys@imsys.hu

Habár a COVID-19 sok tekinteteben rányomta a bélyegét a 2021-re is (például tolódott cégünk saját konferenciája), fontos eredményeket ért el az IMSYS Kft. ebben az évben is. Az évvégéhez közeledve ezekből szeretnénk megosztani párat.

1.: Raman-mikroszkóp üzembehelyezése

Az anyagvizsgáló laboratóriumunkban január környékén került üzembehelyezésre a Raman-mikroszkóp, amellyel az IMSYS Kft. lett az első olyan független, akkreditált laboratórium, amely ilyen berendezéssel rendelkezik. A Raman-mikroszkóp ötvözi a Raman-spektroszkópia és a nagyfelbontású mikroszkópia előnyeit, a vele elvégzett vizsgálatokból a műanyag- és más ipari vállalatok is profitálhatnak.

További részletek

2.: Csatlakozás a HUNSOLAN csoporthoz

Februárban a nemzetközi terveknek megfelelően a Nébih Velencei Talajvédelmi Laboratóriuma kezdeményezte a Magyar Talajvédelmi Laboratóriumi Hálózat (HUNSOLAN) létrehozását. A csatlakozó laboratóriumok között az IMSYS Kft. is megtalálható.

További részletek

3.: DRRR minősítés

Szintén februárban az IMSYS a legmagasabb, „great success” minősítést kapta az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok migrációs tesztjének kivitelezése során. A németközpontú
Deutsches Referenzbüro für Ringversuche und Referenzmaterialien (DRRR) az egyik piacvezető, ISO/IEC 17043 akkreditált minőségvizsgáló cég. Minősítésük így egy objektív és független összehasonlítást jelent Európa szerte a különböző laboratóriumok munkájának teljesítményével kapcsolatban.

További részletek

4.: A NAH felügyeleti szemle

Májusban sikerrel vettünk részt az akkreditációs felülvizsgálaton, amelynek eredményeképpen hivatalosan is alkalmasak vagyunk a megfelelőségértékelési tevékenységeink végzésére. Az IMSYS Kft. több akkreditált szolgáltatást is kínál, köztük különböző vizsgálólaboratóriumi méréseket, de külön akkreditációval rendelkezünk üvegházhatású gázok hitelesítésére is.

További részletek

5.: A környezettechnológia jelene és jövője konferencia

Novemberben sikerrel lezajlott az Agrárminisztérium A környezettechnológia jelene és jövője című konferenciája, amelyet az IMSYS Kft. bonyolított le. A konferencia célja az volt, hogy a vállalatok részére bemutatásra kerüljenek olyan jó gyakorlatok vagy elérhető legjobb technológiák, fejlesztési lehetőségek, amelyek segítségével az egészséges környezethez való alapvető jog biztosítása megalapozható. Előadói között egyaránt szerepeltek elismert szakértők, a tudomány jeles képviselői, iparági szereplők, társadalmi szervezetek, valamint a jogalkotó és irányító, illetve ellenőrző szervek képviselői. A konferencia honlapján elérhetőek az elhangzott előadások prezentációi is és még sok más (utólag is) hasznos tartalom.

Tovább a konferencia oldalára

+1: Az IMSYS Kft. idén ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját.

Az eseményhez kapcsolódó különleges interjúkat, videókat és további tartalmakat az eseménynek dedikált Tumblr oldalon lehet visszanézni. Ha érdekli a cég belső kultúrája és a dolgozóinak a személyes benyomásai, akkor mindenképpen érdemes böngészni a tartalmak között!

Kövessen minket!

 

Megosztás